Prajitura Regina Maria

de La Ancuta in Prajituri, 2 Ian 2012 | 62668 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • coja rasa de la 1 lamaie
  • Blat 2:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g nuca taiata marunt
  • 2 linguri faina
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 300 g unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Regina Maria:

Pregatim primul blat:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile pe rand si mixam dupa fiecare. La final incorporam usor faina si coaja de lamaie, cu misari de jos in sus. Turnam compozitia in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii.

Blatul 2:

Mxam albusurile spuma cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul pudra si mixam pana devine spuma lucioasa ca pentru bezea. Amestecam nuca cu faina si o incorporam usor in spuma de albus. Coacem in tava tapetata cu hartie de copt, pana incepe sa se rumeneasca usor deasupra. Lasam blaturile sa se raceasca.

Intre timp pregatim crema:

Mixam bine galbenusurile cu zaharul pudra pana devine crema. Adaugam cacaoa si omogenizam Punem compozitia pe baie de abur si amestecam pana se ingroasa. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Mixam untul pana devine cremos iar apoi  adaugam treptat crema de galbenusuri si mixam. Impartim crema in doua parti egale.

Pe un platou asezam primul blat si acoperim cu un strat de crema. Urmeaza blatul cu nuca si restul de crema. Ornam cu aschii de ciocolata sau nuca prajita taiata bucatele. Taiem prajitura cu un cutit foarte ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Regina Maria" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura intoarsa